Kişisel Koruyucu Donanımlar

Kişisel Koruyucu Donanımlar

KKD açılımı nedir?

KKD kelimesinin açılımı kişisel koruyucu donanımdır.


KKD, kişisel koruyucu donanım nedir?

Kişisel koruyucu donanım, çalışma ortamlarındaki risklere karşı çalışanları korumak amacıyla kullanılan iş sağlığı ve güvenliği ekipmanlarına verilen isimdir.


KKD, kişisel koruyucu donanım ne zaman kullanılmalıdır?

Kişisel koruyucu donanımlar, çalışma ortamlarındaki risk faktörlerinin kontrol altına alınamadığı ya da önlenemediği durumlarda risk faktörlerini azaltmak için kullanılır.


KKD, kişisel koruyucu donanım çeşitleri nelerdir?

·Göz Koruyucular

·Ayak Koruyucular

·El Koruyucular

·Vücut Koruyucular

·Baş Koruyucular

·İşitme Koruyucular

·Solunum Koruyucular

·Yüksekte Çalışma Ekipmanları

 

En yaygın kullanılan KKD, kişisel koruyucu donanım çeşidi hangisidir?

En yaygın kullanılan kişisel koruyucu donanım çeşidi solunum koruyucular ile baş ve işitme koruyuculardır.

Solunum koruyucularda en sık kullanılan ekipmanlar toz ve gaz maskeleridir. Toz maskeleri kullanım alanlarına göre FFP1, FFP2, FFP3 olarak sınıflandırılır. Gaz maskeleri ise yine kullanım alanlarına göre uygun filtre seçilerek kullanılmalıdır.

Baş ve işitme koruyucu donanımlara çoğu üretici, kulak koruyucu ürünlerin takılmasını sağlayacak yuvalar entegre etmiştir ve tasarımlarını bir bütünlük oluşturacak şekilde üretmişlerdir.


KKD, kişisel koruyucu donanımlar ergonomik midir?

Kişisel koruyucu ekipmanların çoğu ergonomik yapıda üretilmektedir. Bunun nedeni çalışanların gün boyu bunları kullanma eğiliminde olmaları gerekmesidir.


KKD, kişisel koruyucu donanımların bir standardı var mıdır?

Kişisel koruyucu donanımların EN standardına uygun olması gerekmektedir. Ürün gruplarına göre bu standardın kodu değişmektedir. Örneğin koruyucu eldivenlerde EN 388 standardı mekanik risklere karşı koruma sağladığını belirtir. Baretlerde ise EN 397 standardı başa gelebilecek mekanik darbelere karşı koruma sağladığını ifade eder. Eğer bir ürün yapılan testler sonrasında ya da öncesinde kendi standardının özelliklerine uygun değil ise kesinlikle kullanılmamalıdır.


KKD, kişisel koruyucu donanım seçimi nasıl yapılmalıdır?

Kişisel koruyucu donanım seçerken öncelikli olarak ortamdaki riskler belirlenmelidir. Seçilecek ekipmanlar bu ortamdaki risklerden yola çıkılarak belirlenmelidir.

Unutmayın, "Doğru tercih hayat kurtarır.”
 

Blog Etiketleri :
IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.